Rukolowe naleśniki z tuńczykiem i warzywami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Elastyczne, delikatne naleśniki z rukolą. Nadziewane tuńczykiem i krojonymi w paski warzywami: pomidorem, rzodkiewkami, i ogórkiem. To jest pyszne!

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • naleśniki
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki gody gazowanej
    1 szklanka mąki pszennej
    1 duże jajko
    50 g rukoli
    1 łyżka oleju
    szczypta cukru
    1/4 łyżeczki soli

    nadzienie:
    2 puszki tuńczyka w oleju
    1 duży pomidor
    1 surowy ogórek
    8 rzodkiewek
    80 g żółtego sera
    8 listków kędzierzawej sałaty
    majonez
    8 długich "bączków" szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Rukolowe naleśniki z tuńczykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. naleśniki
    Rukolę z olejem i z ok. 50 ml mleka rozdrobnić blenderem. Przełożyć do miski wlać resztę mleka, wodę gazowaną, dodać jajko, mąkę, cukier i sól, krótko zmiksować. Odstawić na ok. 10 minut. Smażyć naleśniki.

    Na każdym naleśniku rozsmarować ok. 1 łyżeczki majonezu, ułożyć liście sałaty. Przez środek ułożyć pokrojone w paski warzywa, posypać startym żółtym serem oraz rozdrobnionym tuńczykiem. Z obu stron naleśnika zawinąć do środka. Związać pośrodku na dwa węzły szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować