Rukola z truskawkami

0 (0 ocen)

Pyszna , zdrowa i kolorowa. Dla osób lubiących poznawać nowe smaki polecam ją w takiej wersji lub dodatkowo podaną z posiekanymi listkami mięty!

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    • Spora garść Rukoli,
    • Ok. 100 g sera feta,
    • Około 10 truskawek,
    • Około 10 czarnych oliwek,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • Łyżka miodu,
    • 4 łyżki z oliwy z oliwek,
    • Szczypiorek do posypania

Rukola z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę płuczemy i osuszamy. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i przekrawamy na 4 lub 2 części w zależności od wielkości.
    Oliwki odsączmy i kroimy na plasterki. Ser feta kroimy w kostkę.
    Tak przygotowane składniki delikatnie łączymy ze sobą i układamy na talerze.
    W oddzielnej miseczce mieszamy miód z oliwą. Tak przygotowanym dressingiem polewamy naszą sałatkę. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy!

Komentarze

Podobne przepisy