Pyszna , zdrowa i kolorowa. Dla osób lubiących poznawać nowe smaki polecam ją w takiej wersji lub dodatkowo podaną z posiekanymi listkami mięty!
Składniki:
Składniki na 2 porcje:
• Spora garść Rukoli,
• Ok. 100 g sera feta,
• Około 10 truskawek,
• Około 10 czarnych oliwek,
• Świeżo mielony kolorowy pieprz,
• Łyżka miodu,
• 4 łyżki z oliwy z oliwek,
• Szczypiorek do posypania
Rukola z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rukolę płuczemy i osuszamy. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i przekrawamy na 4 lub 2 części w zależności od wielkości.
Oliwki odsączmy i kroimy na plasterki. Ser feta kroimy w kostkę.
Tak przygotowane składniki delikatnie łączymy ze sobą i układamy na talerze.
W oddzielnej miseczce mieszamy miód z oliwą. Tak przygotowanym dressingiem polewamy naszą sałatkę. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy!
Komentarze