Rukola z cieciorką, kalarepką i selerem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

festiwal_sałatek

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • opakowanie rukoli Fit & Easy
    opakowanie sera feta
    1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
    1-2 małe kalarepki
    2-3 łodygi selera naciowego
    kilka listków bazylii
    1/4 pęczka natki pietruszki
    2 łyżki nasion dyni

    Sos:

    2 łyżki oleju lnianego
    1 łyżka octu jabłkowego
    1-2 łyżeczki ostrej musztardy
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Rukola z cieciorką, kalarepką i selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa dokładnie myjemy.
  • 2. Rukolę płuczemy, osuszamy i wrzucamy do miski.
  • 3. Kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę a seler w plasterki.
  • 4. Bazylię i natkę siekamy, a ser kroimy w kostkę.
  • 5. Wszystkie posiekane warzywa, ser i ciecierzycę wrzucamy do miski i posypujemy dynią.
  • 6. Sos:

    Do małej miseczki wlewamy olej, ocet, dodajemy musztardę i odrobinę pieprzu i energicznie mieszamy, aż składniki się wymieszają.
    Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i podajemy.
  • 7. Nie dodawałam soli ze względu na słony ser.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować