Rukola w musztardowym sosie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzięki faszerowanym pieczarkom sałatka zyskała niespodziewany i bardzo oryginalny smak.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - rukola: 10 dekagramów
    - pomidorki cherry czerwone: 15 sztuk
    - pomidorki cherry żółte: 15 sztuk
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - papryka żółta: 0.5 sztuki
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią: 3 łyżki
    - olej rzepakowy: 4 łyżki
    - musztarda sarepska: 1.5 łyżki
    - miod plynny (płaska): 1 łyżka
    - sól (do smaku): 1 sztuka
    - pieprz do smaku około: 1 sztuka
    - filaggio pieczarki z serem: 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Rukola w musztardowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie surowe warzywa dokładnie płuczemy. Pomidorki kroimy na ćwiartki, paprykę w cienkie paski, dodajemy do sałaty. Olej mieszamy dokładnie z musztardą i miodem oraz 2 łyżkami suszonych pomidorów. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5 minut przed podaniem zalewamy sosem sałatę, dokładnie mieszamy. Pieczarki układamy na sałacie, posypujemy pozostałymi suszonymi pomidorami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować