Różyczkowe muffinki na mleku skondensowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, wlewamy olej i miksujemy kilka minut. Dodajemy mleko i miksujemy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone dokładnie studzimy.
2.Róże: masło ucieramy na puszystość, do białości. Stopniowo dodajemy mleko i ucieramy. Krem dzielimy na dwie części. Mniejszą część barwimy na zielono. Drugą na jasno różowo. Różowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy róże na całej muffince. Zielony krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką do listków i wyciskamy liście w wolne miejsca pomiędzy różami. Gotowe!
Komentarze