Różyczkowe muffinki na mleku skondensowanym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Trudny

Muffinki rozpływają się w ustach. Swoją wyjątkowość zawdzięczają dekoracji. Udekorowane różami z kremu zachwycą gości.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Trudny

Składniki:

  • ciasto:

    - 3 jajka

    - 2 łyżeczki cukru

    - 0,5 szklanki oleju

    - 4 łyżki mleka skondensowanego zagęszczonego słodzonego

    - 1,5 szklanki mąki tortowej

    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia


    Róże:

    - 100 g masła 82%

    - 60 g mleko skondensowanego zagęszczonego słodzonego

    - barwniki spożywcze: zielony, różowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Krem

Różyczkowe muffinki na mleku skondensowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, wlewamy olej i miksujemy kilka minut. Dodajemy mleko i miksujemy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone dokładnie studzimy.
  • 2. Róże: masło ucieramy na puszystość, do białości. Stopniowo dodajemy mleko i ucieramy. Krem dzielimy na dwie części. Mniejszą część barwimy na zielono. Drugą na jasno różowo. Różowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy róże na całej muffince. Zielony krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką do listków i wyciskamy liście w wolne miejsca pomiędzy różami. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
babka na mleku skondensowanym

To może cię zainteresować