Różyczki truskawkowo-kakaowe

0 (0 ocen)

Bardzo łatwy i pięknie się prezentujący deser.

Składniki:

  • 1/2l mleka
    1/2 szkl cukru
    1/2 kostki masła
    1/2 szkl kaszki manny błyskawicznej

    6 truskawek
    1,5 łyżki kakao

Różyczki truskawkowo-kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować mleko z masłem i cukrem. Dosypać kaszkę cały czas mieszając aby nie było grudek. Podgrzewać do czasu aż zgęstnieje.
  • 2. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać rozgniecione widelcem truskawki (bez soku alby masa nie wyszła za rzadka) a do drugiej kakao. Dokładnie wymieszać.
  • Różyczki truskawkowo-kakaowe 3. Foremki w kształcie różyczek napełniać do połowy wysokości masą truskawkową i uzupełnić masą kakaową. Odstawić na godzinę do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy