Różyczki kalafiora w panierce

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mało pracy,efekt końcowy super.Chrupiące różyczki do obiadu lub przekąski. Bardzo polecam:)

  • 60 min

Składniki:

  • Kalafior 1 szt.duży
    • Jajka 2 szt.
    • Bułka tarta
    • Tłuszcz do smażenia
    • Sól do smaku

Różyczki kalafiora w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1cost3j 1. Kalafiora umyć i podzielić na porcje.Ugotować różyczki w lekko osolonej wodzie 5-7 min.
    Odcedzić i wystudzić.
    Panierować w roztrzepanych jajkach z odrobiną soli i bułce tartej.
    Dawać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron( ja smażyłam na maśle klarowanym)
    Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.


    Smacznego życzę!

Komentarze

Podobne przepisy