Rozpustny pudding czekoladowy z kaszą jaglaną

5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Idealny na mroźne dni, ale nie tylko. Słodki, rozpływający sie w ustach, wrecz rozpustny pudding czekoladowy z kaszą jaglaną. Po prostu pycha!

  • 20 min

Składniki:

  • szklanka mleka
    3 łyżki kaszy jaglanej
    pół łyżeczki brązowego cukru
    laska wanilii
    5 kostek czekolady gorzkiej
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rozpustny pudding czekoladowy z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przelewamy wrzątkiem, płuczemy. Mleko wlewamy do rondelka, dodajemy kaszę, cukier i laskę wanilii. Gotujemy wszystko na wolnym ogniu do czasu aż kasza będzie miękka. Pod koniec dodajemy czekoladę, rozpuszczamy i wszystko blendujemy n gładki krem. Wlewamy do pojemniczków, miseczek i dekorujmy orzechami włoskimi. Deser bardzo dobrze smakuje na ciepło. Można go również schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować