ROZPUSTA DLA ANIOŁKÓW

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

pyszniutki deser

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe:

    5 łyżek mąki pszennej
    1 jajko
    szczypta soli
    szczypta proszku do pieczenia
    1 łyżka oleju
    0,5 szklanki mleka i wody gazowanej/razem tyle/
    patelnia o średnicy 20 cm


    KREM:

    400 ml smietany kremówki 30%
    Szczypta soli
    Cukier waniliowy 16 gram
    1 łyżeczka pełnego mleka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Naleśniki

Rozpusta dla aniołków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozpusta dla Aniołków 1. WYKONANIE CIASTA:
    Wszystkie składniki roztrzepać mąteką i usmażyć 3 naleśniki
    WYKONANIE KREMU:

    Smietanę ubić ze szczyptą soli. . Pod koniec ubijania dodawać wanilię i cukier puder oraz mleko w proszku.
    WYKONANIE PIRAMIDKI:
    Naleśniki dobrze wystudzić i przekładać bitą śmietaną i owocami tworząc piramidkę
    U mnie owoce to maliny, drążone czereśnie i arbuz

Porady

Mleko w proszku dodane do ubjanej śmietany, sprawia, że ona długo nie podchodzi wodą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować