PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Rozpływający się w ustach boczek z azjatycką nutąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/32/1efc53ba28d2b1dcbd68818adeb133d223fac5e8.jpeg21001395http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rozplywajacy-sie-w-ustach-boczek-z-azjatycka-nuta-1
1.
Boczek kroimy w około centymetrową kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy starte ząbki czosnku, jasny i ciemny sos sojowy, sos worcestershire, olej sezamowy oraz pastę paprykową.
Marynatą dokładnie pokrywamy każdy kawałek mięsa i odstawiamy do lodówki na całą noc.
Następnego dnia dzielimy boczek na dwie części i podsmażamy obie na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor (najlepsze będą lekko przypalone kawałki). Nadmiar tłuszczu zlewamy do pojemniczka i studzimy - będzie można wykorzystać jako starter do innych azjatyckich sosów.
Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną cebulę oraz paprykę.
Mięso przekładamy do garnka, zalewamy rosołem i dusimy na wolnym ogniu przez dwie godziny.
Dodajemy podsmażone warzywa, pomidory, doprawiamy pieprzem i dusimy jeszcze pół godziny.
W tym czasie gotujemy al'dente makaron.
Podajemy ze świeżą szałwią.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze