Rozpływające w ustach roladki

  • wyświetlono: 1370 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Delikatne mięso drobiowe z dodatkiem aromatycznego masła połączonego z serkiem.

Beata-O
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

• 2 filety z kurczaka
• ½ kostki masła
• 2 serki topione śmietankowe
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
• Bułka do panierki
• 2 jajka

Sposób przygotowania przepisu:

Rozpływające w ustach roladki

  • roladki1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Na środku każdego kawałka mięsa smarujemy serkiem topionym i układamy po paseczku masła.
  • roladki2. Brzegi mięsa zawijamy do środka i zwijamy w roladki.
  • roladki3. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju
  • roladki4. Danie gotowe.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serdewolajeroladkikotlety

Komentarze

Podobne przepisy

Roladki schabowe w pomidorach

Dodane przez: Goszka

Roladki schabowe w pomidorach

Propozycja obiadowa - roladki wieprzowe...

roladki w cukinii

Dodane przez: viki2903

ROLADKI Z KURCZAKA W CUKINII

Wyborny w smaku kurczak z cukinią...

image-10yf4lt

Dodane przez: OktawiaG

Mini roladki ze szpinakiem w sosie serowym

delikatne pyszne roladki faszerowane...

roladki w sosie

Dodane przez: aniulek123

ROLADKI SCHABOWE ZAPIEKANE W SOSIE.

Pyszne roladki nadziewane kapustą...

mini roladki w ketchupowym sosie

Dodane przez: Konto nieaktywne

Małe roladki w ketchupowym sosie

Roladki u nas najlepiej smakują...

Roladki drobiowe w cieście francuskim

Dodane przez: Mania13

Drobiowe roladki w cieście francuskim

Roladki z piersi kurczaka, zawijane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE