Różowy tort

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszny szybki torcik z kremem malinowym

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt: 6 jajek
    szklanka maki
    szklanka cukru
    łyżeczka proszku
    Masa: opakowanie masy śmietanowej malinowej+składniki do przygotowania kremu wg przepisu na opakowania
    Pozostałe składniki: lukier plastyczny+cukier puder
    dekoracje-opłatek, serduszka z opłatka
    Masa maślana pod lukier: ok.szklanki cukru pudru
    kostka masła
    łyżka mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Różowy tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Różowy tort 1. Z białek ubić piane, dodać cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem , piec w 160 C, ok.20-30 min. Po wystudzeniu przekroić na trzy krążki.
  • Różowy tort 2. Przygotować masę malinową wg przepisu na opakowaniu, przełożyć tort, ostatnią warstwą jest biszkopt. Wstawić do lodówki, przygotować masę maślaną: Masło utrzeć z pozostałymi składnikami aż do uzyskania gęstej ale gładkiej konsystencji. Posmarować wierzch i boki tortu i wstawić do lodówki na kilka godzin.
  • Różowy tort 3. Rozwałkować lukier, nałożyć na tort, udekorować, schłodzić. Można podawać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lukier plastyczny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować