Różowy sos winegret

  • wyświetlono: 1267 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Wyśmienity sos do różnego rodzaju sałat lub kapusty pekińskiej. Różową barwę zawdzięcza czerwonemu octowi winnemu, musztardzie Dijon z czarną porzeczką oraz ... odrobinie dżemu z czarnej porzeczki.

portret
  • 5min

Składniki

3 łyżki oleju z pestek winogron lub oliwy
1 łyżka octu winnego z czerwonego wina
1 łyżeczka musztardy Dijon z czarną porzeczką (ew. musztardy francuskiej ziarnistej)
1/2 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki
szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Różowy sos winegret

  • 1. Wszystkie składniki wkładamy do słoiczka ze szczelną zakrętką. Zamykamy i przez chwilę energicznie potrząsamy, aby składniki się dokładnie wymieszały.
  • 2. Sosem polewamy sałatę lub kapustę pekińską tuż przed podaniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiataobiaddodatek do drugiego daniasos do sałatyinny sos winegretróżowy sos do sałaty

Komentarze

Podobne przepisy

Sos koperkowy

Dodane przez: Gregorhspeed

Sos koperkowy

Sos koperkowy - domowy dodatek...

Sos warzywny

Dodane przez: szynszyla

Sos warzywny

Idealny sos do kotletów mielonych...

image-11nv34f

Dodane przez: trufelkowo

sos potrawkowy

sos potrawkowy robiony na bazie...

Sos koperkowy

Dodane przez: rzelkazag

Sos koperkowy

Sos koperkowy kojarzy mi się z...

sos musztardowy

Dodane przez: Bilcia

Klasyczny sos musztardowy

Pyszny sos do jajek i do mięs-...

Biały sos do ryżu

Dodane przez: aniak

Biały sos do ryżu

Jest to przepis na biały sos, który...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE