Różowy sos winegret

4.47 (181 ocen)

  • 5 min

Wyśmienity sos do różnego rodzaju sałat lub kapusty pekińskiej. Różową barwę zawdzięcza czerwonemu octowi winnemu, musztardzie Dijon z czarną porzeczką oraz ... odrobinie dżemu z czarnej porzeczki.

  • 5 min

Składniki:

  • 3 łyżki oleju z pestek winogron lub oliwy
    1 łyżka octu winnego z czerwonego wina
    1 łyżeczka musztardy Dijon z czarną porzeczką (ew. musztardy francuskiej ziarnistej)
    1/2 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.47 (181 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dodatki

Różowy sos winegret - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wkładamy do słoiczka ze szczelną zakrętką. Zamykamy i przez chwilę energicznie potrząsamy, aby składniki się dokładnie wymieszały.
  • 2. Sosem polewamy sałatę lub kapustę pekińską tuż przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować