Różowy sernik

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wyjątkowo aksamitny i lekki jak puch.

Składniki:

  • ● 60 dag półtłustego twarogu
    ● 20 dag herbatników maślanych
    ● 30 dag malin
    ● 1,5 łyżki soku z cytryny
    ● 9 dag masła
    ● 150 ml kremówki
    ● 3/4 szkl. cukru pudru + 1 łyżka
    ● 2 czubate łyżki żelatyny
    ● kilka kropli olejku cytrynowego

Różowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka rozkruszamy, dodajemy roztopione i przestudzone masło, mieszamy. Wsypujemy do tortownicy, dociskamy. Schładzamy.
  • 2. Twaróg miksujemy z cukrem, sokiem i kremówką. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl. gorącej wody. Ciepłą wlewamy do masy, miksując. 2/3 masy mieszamy z przetartymi przez sito i wymieszanymi z łyżką cukru malinami. Resztę masy mieszamy z olejkiem, wylewamy na spód. Gdy stężeje, wykładamy masę malinową. Chłodzimy ok. 10 godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2014

Komentarze

Podobne przepisy