1.Roztopić masło z cukrem i wodą , dodać kakao i gotować 8 minut od chwili zagotowania , ciągle mieszając.Ostudzić ,wylać na wafel i przylepić drugi wafel.Resztę wylać na wierzch i ułożyć warstwę biszkoptów.
2.Galaretkę wykonać jak w przepisie na opakowaniu dodając 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w zimnej wodzie.Nie gotować.Pół litry śmietany ubić i dolewać po trochę zimną galaretkę.Zostawić na chwilę do stężenia.
3.Gdy zacznie twardnieć wylać na biszkopty,ułożone na waflu.Następnie ułożyć drugą warstwę biszkoptów.Resztę dać na wierzch i posypać kruszonymi biszkoptami lub polewą ,jeśli zostały.
Porady
Cały wygląd placka zależy od użytej galaretki.Wraz ze zmieniającym się kolorem możemy trochę się pobawić z nazwami tej słodkiej przekąski:)
Komentarze