Różowe ciasto z malinami

4.5 (185 ocen)

Lekko podkolorowany biszkopt, kremówka z mascarpone i maliny. Serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu!

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 5 jajek
    - 3/4 szklanki mąki
    - 3/4 szklanki cukru
    - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - odrobina czerwonego barwnika

    Poncz:
    - pół szklanki wody
    - ćwiartka cytryny
    - cukier

    Masa:
    - 500 g śmietanki kremówki 30%
    - 3 łyżeczki cukru pudru
    - 250 g mascarpone
    - 2 opakowania malin
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka Desery Biszkopty

Różowe ciasto z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce ubijamy białka, cały czas ubijając dodajemy cukier, żółtka i odrobinę czerwonego barwnika spożywczego. Następnie dodajemy przesianą i wymieszaną mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie mieszamy do połączenia składników. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 35 minut do suchego patyczka. Aby zrobić poncz do szklanki z wodą dodajemy 2 łyżeczki cukru i wyciskamy sok z ćwiartki cytryny. Po wymieszaniu nasączamy biszkopt. W misce ubijamy schłodzoną kremówkę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i mascarpone. Gotową masę wykładamy na biszkopt i układamy maliny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Maliny Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować