Różowe ciasto Fiona bez pieczenia

4.81 (172 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wbrew pozorom ciasto jest łatwe i szybko się je przyrządza.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SPÓD
    opakowanie biszkoptów ok. 250 g

    MASA BUDYNIOWO-MALINOWA
    600 ml wody
    300 ml syropu malinowego
    100 ml mleka
    3 budynie malinowe

    MASA ŚMIETANOWA
    500 ml śmietany 30%
    2 galaretki malinowe lub wiśniowe
    1 szklanka gorącej wody

    GALARETKA RÓŻOWA
    2 galaretki rubinowe
    3 szklanki gorącej wody
Wystaw ocenę:

4.81 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery

Różowe ciasto fiona bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno formy do pieczenia wyłożyć biszkoptami.

    MASA BUDYNIOWO-MALINOWA
    W garnku połączyć sok malinowy, wodę i mleko. Odlać 1 szklankę i rozmieszać w niej budynie. Resztę zagotować. Wlać rozmieszane budynie i gotować, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje.
    Masę wylać na biszkopty. Na gorącej masie od razu ułożyć kolejną wartswę biszkoptów. Poczekać aż ostygnie.
  • 2. MASA ŚMIETANOWA
    Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Odstawić do ostudzenia. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać zimną galaretką i zmiksować. Masę wyłożyć na biszkopty.
    Ciasto włożyć do lodówki.
  • 3. GALARETKA RÓŻOWA
    Galaretki rubinowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Ostudzić, następnie wylać na masę śmietanową. Ciasto włożyć do lodówki.

Porady

Forma 28 cm x 24 cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Podwieczorek

Podobne przepisy

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ekspresowe ciasto bez pieczenia

To może cię zainteresować