Różowe ciasto fiona bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno formy do pieczenia wyłożyć biszkoptami.
MASA BUDYNIOWO-MALINOWA
W garnku połączyć sok malinowy, wodę i mleko. Odlać 1 szklankę i rozmieszać w niej budynie. Resztę zagotować. Wlać rozmieszane budynie i gotować, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje.
Masę wylać na biszkopty. Na gorącej masie od razu ułożyć kolejną wartswę biszkoptów. Poczekać aż ostygnie.
2.MASA ŚMIETANOWA
Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Odstawić do ostudzenia. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać zimną galaretką i zmiksować. Masę wyłożyć na biszkopty.
Ciasto włożyć do lodówki.
3.GALARETKA RÓŻOWA
Galaretki rubinowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Ostudzić, następnie wylać na masę śmietanową. Ciasto włożyć do lodówki.
Komentarze