Różowa surówka, czyli rzodkiew i kapucha w roli głównej

0 (0 ocen)

Leżała w lodówce. Biedna czekała na swoją kolej. Biała rzepa. Nie chciałam jej jak zwykle jedynie zetrzeć i tak podać. Tym razem musiałam coś do niej dodać. Padło na czerwona kapustę. I to był dobry wybór. Powstała różowa surówka :)

Składniki:

  • 150g białej rzodkwi
    150g czerwonej kapusty
    łyżka octu balsamicznego
    cukier
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Różowa surówka, czyli rzodkiew i kapucha w roli głównej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiew oraz kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do miski. Dodajemy ocet balsamiczny.
    Doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem.

Porady

By uprościć sobie zadanie z tarciem warzyw, zamiast tarki możemy użyć malaksera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować