RÓŻOWA BABKA Z BIAŁEK

4.5 (189 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babka z białek i wiśniami, jest delikatna i pyszna.

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -6 białek
    -1 szklanka cukru
    -2 budynie malinowe
    -2 łyżki mąki tortowej
    -1 łyżeczka proszku do piecz.
    -100 g. kokosu
    -1/2 szklanki oleju
    -wiśnie drylowane ze słoika, albo mrożone
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery

Różowa babka z białek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RÓŻOWA BABKA Z BIAŁEK 1. Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Przesiewać budynie z proszkiem do piecz. i delikatnie mieszać łopatką.Dodać kokos i dolewać olej, cały czas delikatnie mieszając.Na koniec wmieszać odsączone wiśnie.Przelać do formy babkowej z kominkiem,wysmarowanej i wysypanej tartą bułką.. Dodatkowo posypać wiśniami.
  • RÓŻOWA BABKA Z BIAŁEK 2. Piec w 175 * ok. 40-50 min.do suchego patyczka. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.

Porady

Ja wykorzystałam białka z zamrażalnika, po uprzednim odmrożeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.46 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Babka makowa z białek z pomarańczami

To może cię zainteresować