Rożki z szynki z jajkami

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pomagam mamie w kuchni. Robię różne przekąski, sałatki i dekoruję potrawy.

Składniki:

  • ● 20 plasterków szynki
    ● 5 jajek na twardo
    ● mały słoik papryki konserwowej lub świeża papryka
    ● gałązki natki pietruszki i plasterki pomarańczy
    ● majonez
    ● kilka liści sałaty
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Rożki z szynki z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na półmisku układamy
    zieloną sałatę. Plastry szynki
    zwijamy w rożki i układamy
    na sałacie.
  • 2. Jajka dzielimy na ćwiartki.
    Do każdego rożka wkładamy
    jedną ćwiartkę. Paprykę kroimy
    w paski i wkładamy po
    pasku do każdego rożka.
  • 3. Szprycę do dekorowania
    ciast napełniamy majonezem,
    wyciskamy po trochę
    do każdego rożka. Dekorujemy
    natką i pomarańczami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować