Rożki z filo z pastą łososiową

4.5 (160 ocen)

Rożki z filo z pastą łososiową.

Składniki:

  • 6 pasków ciasta filo
    10dag masła
    50g łososia wędzonego
    100g sera białego
    2 łyżki jogurtu
    1 łyżka koperku świeżego
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rożki z filo z pastą łososiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta filo przyciąć paski dostosowane do foremek-rożków.
    Każdy posmarować stopionym masłem, foremki też.
    Ciasto nawinąć lekko na foremki, przepędzlować masłem.
    Piec w temp.200stop.około 10min,aż się ładnie zarumienią.
    Płaty łososia pokroić i zmiksować z serkiem i jogurtem.
    Wymieszać z koperkiem.
    Pastą wypełnić upieczone, ostudzone rożki z filo i smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować