Rożki piwne

4.5 (143 ocen)

Piwny zapach ciasta jest niezapomniany. Tanie, szybkie w przygotowaniu, smaczne i efektywne.

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1 margaryna
    - 1/2 szklanki piwa
    - 2 szklanki mąki

    Farsz:
    - 20 dag białego twarogu
    - 1 jajko
    - cukier waniliowy
    - cukier do smaku
    - wiśnie z syropu
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Piwa Ser

Rożki piwne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ciasta:
    Mąkę posiekać z margaryną i piwem, wyrobić na jednolitą masę. Rozwałkować dość cienko i pokroić w kwadraty.
  • Rożki piwne 2. Farsz:
    Twaróg dobrze wymieszać z jajkiem , cukrem waniliowym i cukrem. Odrobinę masy serowej położyć na każdym kawałku ciasta, w ser wcisnąć wydrylowane wiśnie.
  • 3. Z ciasta sklejamy koperty, pieczemy do zarumienienia w temp. 200 C ok. 15 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Porady

Zamiast sera i wiśni za nadzienie mogą posłużyć także; marmolada, świeże owoce, dżem, czekolada, bakalie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piwo Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować