Rożki kokosowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Idealne do kawy i herbaty

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 60 dag mąki
    40 dag margaryny
    24 dag cukru pudru
    24 dag wiórków kokosowych
    2 żółtka
    2 łyżki cukru pudru z cukrem waniliowym do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rożki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagniatamy i przez 30 minut schładzamy w lodówce. Następnie wałkujemy ruloniki grubości małego palca, tniemy na długość ok 6 cm i formujemy rożki ( zaokrąglamy, zwężamy końce). Układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy na złoty kolor. Po upieczeniu gorące rożki posypujemy cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować