Rożki francuskie

0 (0 ocen)

  • 25 min

Bardzo łatwe w przygotowaniu. Szybko znikają ze stołu i świetnie smakują. Polecam!

  • 25 min

Składniki:

  • 25 dkg sera białego tłustego
    25 dkg mąki pszennej
    25 dkg masła
    1 jajko
    1 szczypta soli

Rożki francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ser zmielić, dodać mąkę, jajo, masło (lekko podgrzane ale nie roztopione) oraz sól, zagnieść ciasto.
    2. Ciasto rozwałkować na grubość ok. pół cm, pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć 1 i ½ łyżeczki nadzienia(dżemu, kremu lub czekolady), złożyć na róg. Brzegi zlepić za pomocą widelca. Można wierzch zmaczać w roztrzepanym białku i kolorowym grubym cukrze.
    3. Piec w temperaturze 180 st przez ok. 15 min na kolor złoty.

Komentarze

Podobne przepisy