Rożki brzoskwiniowe z cukrem trzcinowym i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki pomysł na małe co nieco.

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    2 dojrzałe brzoskwinie
    cukier trzcinowy
    cynamon

Rożki brzoskwiniowe z cukrem trzcinowym i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kroję na równe kwadraty. Umyte brzoskwinie obieram ze skórki i kroję w drobną w kosteczkę. Na środek każdego kwadracika nakładam porcję pokrojonych brzoskwiń i lekko opruszam cynamonem oraz cukrem trzcinowym. Dokładnie zlepiam brzegi ( po przekątnej) i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut. Ostudzone rożki można dodatkowo opruszyc cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy