Rożki billadena - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Zagnieść ciasto jak na pierogi i rozwałkować. Wycinać kółka talerzykiem deserowym i chwile odczekać.
2.Farsz:
Paprykę, pieczarki oraz ogórki pokroić drobno i poddusić. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i poddusić z przyprawą gyros. Pekinke pokroić drobno.
3.Farsz:
Wszystkie składniki (oprócz) kapusty wymieszać w garnku, dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, pieprz, sól do smaku i razem poddusić. Następnie sok odcedzić- ostudzić farsz i wymieszać z kapustą pekińską.
4.Ciasto nadziewamy farszem i zlepiamy jak pierogi. Pieczemy w piekarniku ok. 30-40 min.
5.Sos:
Śmietanę lub jogurt naturalny mieszamy w miseczce z pokrojonym drobno czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Komentarze