Ta zupa Was rozgrzeje dzięki zawartemu w niej imbirowi, a wprawi w dobry nastrój dzięki pysznemu mleku kokosowemu!
40 min
Składniki:
dwie puszki kukurydzy konserwowej lub 3 kolby świeżej
Kurkuma, starty na tarce imbir(2-3 łyżeczki), papryczka chilli, sól, pieprz, jedna czwarta puszki mleka kokosowego.
Ser feta i natka pietruszki.
pieczywo do przygotowania grzanek
Rozgrzewający krem z kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kukurydzę gotujecie w wodzie z solą i odrobinką kurkumy. Gdy już jest miękka odcedzamy wodę (nie wylewamy jej, zostawiamy w osobnym naczyniu)W garnku rozpuszczamy trochę masła, dosypujemy kurkumę, starty imbir i chilli.Mieszamy, dorzucamy kukurydzę i zalewamy tą wodą, w której gotowaliśmy kukurydzę.
2.
Zmiksowaną zupę zagotowujemy.dodajemy mleko kokosowe.
Jemy zupę posypaną fetą i natką pietruszki oraz grzankami
Porady
Żeby zupa miała idealną konsystencję po zmiksowaniu można przetrzeć ją przez sitko.
Komentarze