Rozgrzewający krem z kukurydzy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ta zupa Was rozgrzeje dzięki zawartemu w niej imbirowi, a wprawi w dobry nastrój dzięki pysznemu mleku kokosowemu!

  • 40 min

Składniki:

  • dwie puszki kukurydzy konserwowej lub 3 kolby świeżej
    Kurkuma, starty na tarce imbir(2-3 łyżeczki), papryczka chilli, sól, pieprz, jedna czwarta puszki mleka kokosowego.
    Ser feta i natka pietruszki.
    pieczywo do przygotowania grzanek

Rozgrzewający krem z kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę gotujecie w wodzie z solą i odrobinką kurkumy. Gdy już jest miękka odcedzamy wodę (nie wylewamy jej, zostawiamy w osobnym naczyniu)W garnku rozpuszczamy trochę masła, dosypujemy kurkumę, starty imbir i chilli.Mieszamy, dorzucamy kukurydzę i zalewamy tą wodą, w której gotowaliśmy kukurydzę.

  • 2.
    Zmiksowaną zupę zagotowujemy.dodajemy mleko kokosowe.
    Jemy zupę posypaną fetą i natką pietruszki oraz grzankami

Porady

Żeby zupa miała idealną konsystencję po zmiksowaniu można przetrzeć ją przez sitko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy