Rozgrzewający kapuśniaczek

0 (0 ocen)

  • 20 min

To ulubiona zupa mojego męża

  • 20 min

Składniki:

  • 1kg kapusty kiszonej
    1/2 paczki mieszanki 7 składnikowej
    5 ziemniaków średniej wielkości
    1/2 kg kości od schabu
    2 średnie cebule
    2 liście laurowe
    2 ziarenka ziela angielskiego
    łyżka smalcu
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna

Rozgrzewający kapuśniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozgrzewający kapuśniaczek 1. Oczyszczone mieso włożyć do garnka, zalać wodą tak, aby mięso w całości się zakryło.Gotować 15 min.
    Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości, dodać do gotującego się mięsa wraz z przyprawami.
    Kapustę pokroić, podsmażyć na smalcu wraz z pokrojoną cebulą, dodać do gotującego się mięsa z ziemniakami. odać mieszankę warzywną.Całość gotować do miękkości składników.

Porady

Zupa wyśmienicie smakuje dobrze doprawiona pieprzem, idealna na zimowe chłody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy