Rozgrzewająca zupa rybna- idealna na nowoczesną wigilie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew i ziemniaki ścieramy na grubych oczkach, szpinak myjemy osuszamy i kroimy drobniej. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki z marchewką i chwile podsmażamy, nastepnie dolewamy sos pomidorowy, mleczko, bulion, przyprawiamy 3 łyżkami sosu rybnego, 4 łyżeczki przyprawa curry, gotujemy tak 10 minut. Na osobnej patelni roztapiamy masło, szklimy na niej dymke wraz z białą częścia (reszte szczypiorku zostawiamy do posypania zupy). Dodajemy pokrojoną w kawałki rybe i chwile podsmażamy lekka ją soląc. Wyciągamy rybę i na reszcie masła dodajemy pokrojony szpinak i dusimy do uzyskania "papki". Krewetki obieramy ze skorupy. Do naszego garnka z wywarem pomodorowym dodajemy rybę, szpinak, a na koniec krewetki i gotujemy 2-3 minuty. Podajemy w misce posypując szczypiorkiem. SMACZNEGO
Komentarze