Rozgrzewająca zupa rybna- idealna na nowoczesną Wigilie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa ma fajny oryginalny smak i składa sie tym samym z ciekawych składników, ryby ,owoce morza, warzywa - polecam !

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • FILET Z BIAłEJ RYBY, KREWETKI 20DKG:
    - szpinak liście świeże: 1 opakowanie
    - ziemniaki surowe utarte: 4 sztuki
    - marchew starta na tarce o grubych otworach: 2 sztuki
    MLECZKO KOKOSOWE:
    - pomidory bez skórki puszka: 2 sztuki
    SZCZYPIOR:
    - sos rybny: 3 łyżki
    CURRY 2 łYZKI:
    - bulion warzywny lub mięsny: 3 szklanki
    2 łYżKI OLEJ, 3 łYZKI MASłO:
    - cukier: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rozgrzewająca zupa rybna- idealna na nowoczesną wigilie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i ziemniaki ścieramy na grubych oczkach, szpinak myjemy osuszamy i kroimy drobniej. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki z marchewką i chwile podsmażamy, nastepnie dolewamy sos pomidorowy, mleczko, bulion, przyprawiamy 3 łyżkami sosu rybnego, 4 łyżeczki przyprawa curry, gotujemy tak 10 minut. Na osobnej patelni roztapiamy masło, szklimy na niej dymke wraz z białą częścia (reszte szczypiorku zostawiamy do posypania zupy). Dodajemy pokrojoną w kawałki rybe i chwile podsmażamy lekka ją soląc. Wyciągamy rybę i na reszcie masła dodajemy pokrojony szpinak i dusimy do uzyskania "papki". Krewetki obieramy ze skorupy. Do naszego garnka z wywarem pomodorowym dodajemy rybę, szpinak, a na koniec krewetki i gotujemy 2-3 minuty. Podajemy w misce posypując szczypiorkiem. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować