Rozgrzewająca jaglanka na mleku kokosowym

0 (0 ocen)

Za oknem buro i ponuro, pogoda nas nie rozpieszcza i jest coraz zimniej. W takie dni szczególnie musimy zadbać o rozgrzewające posiłki- czyli takie które naturalnie rozgrzeją wychłodzony organizm i wzmocnią naszą odporność. Dzisiaj proponuję jaglankę na mleku kokosowym z duszonymi jabłkami.

Składniki:

  • -50g kaszy jaglanej
    -200ml mleka kokosowego
    -1 łyżka ksylitolu/cukru kokosowego
    -1 duże jabłko
    -1/4 łyżeczki sproszkowanej wanili
    -1/4 łyżeczka cynamonu
    -szczypta sproszkowanego imbiru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rozgrzewająca jaglanka na mleku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1hn2wi8 1. -kaszę prażymy na suchej patelni, następnie płuczemy pod zimną wodą
    -mleko kokosowe przelewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy kaszę jaglanką, cukier i gotujemy na minimalnym ogniu pod przykryciem do miękkości - około 15-20 minut
    -w między czasie jabłko dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i przekładamy do nowego garnuszka. Dodajemy odrobinę wody, cynamon, wanilię oraz imbir i dusimy kilka minut aż jabłka będą miekkie
    -jaglankę przekładamy do miseczki, a na to wykładamy jabłka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować