Rozetki ziemniaczane

4.97 (184 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rozetki ziemniaczane z wierzchu chrupiące, miękkie w środku. Idealny dodatek do drugiego dania.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    2 żółtka
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.97 (184 ocen)

Rozetki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa ziemniaczana 1. Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie, przestudzić i przepuścić przez praskę do ziemniaków. Następnie dodać żółtka, pieprz i wyrobić masę ziemniaczaną.
  • wyciskanie rozetek 2. Gotową masę przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskać rozetki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 3. Wstawić do piekarnika i piec w 200 stopniach przez ok 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować