Róże z szynki

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Prosta, szybka i efektowna przekąska.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - szynka okrągła: 10 plastrów
    - ser żółty okrągły: 10 plastrów
    - ogórek zielony długi: 1 sztuka
    - jabłko: 2 sztuki
    - chrzan starty: 3 łyżeczki
    - majonez: 3 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Ser

Róże z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Róże z szynki 1. - Ogórek obrać, zetrzeć na grubej tarce i mocno odcisnąć z soku.
    - Jabłko obrać i zetrzeć na grubej tarce.
    - Połączyć ogórek, jabłko, chrzan i majonez.
    - Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    - Na plaster szynki położyć plaster sera, złożyć na pół.
    - Do środka zawinąć oba boki i spiąć wykałaczką.
    - W tak uformowaną kieszeń nałożyć sos chrzanowy formułując róże.
    - Róże ułożyć na małym półmisku, tak aby ładnie sterczały farszem do góry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować