Róże z masy cukrowej

4.5 (155 ocen)

  • 60 min

Pierwszy raz robiłam je na tort na chrzest mojej córeczki. Można je zrobić wcześniej i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Łatwe do zrobienia. Można barwić na różne kolory.

  • 60 min

Składniki:

  • 90 g pianek Marshmallow lub Mallow

    1 łyżka wody lub soku z cytryny

    1-1,5 szkl. cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Pianka

Róże z masy cukrowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na garnek z gotującą się wodą kładziemy miskę z naszymi piankami i łyżką wody lub soku z cytryny. Jak pianki się rozpuszczą wylewamy je na blat, na którym wysypaliśmy wcześniej połowę cukru pudru, przysypujemy drugą połową cukru i ugniatamy ciasto, powinno mieć konsystencję taką jak plastelina. Masa cukrowa szybko schnie, więc trzeba zawinąć ją w folię spożywczą.

    Aby zrobić różę rozwałkowujemy trochę masy na grubość ok 2-3mm i wycinamy kółka, które potem sklejamy. Płatki łączymy przez nawilżenie ich wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pianki marshmallow Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować