Róże z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

bardzo proste w wykonaniu i bardzo efektownie prezentujące się

Składniki:

  • 3 opakowania ciasta francuskiego
    2 duże jabłka
    cukier puder
    olej do formy

Róże z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasta francuskie rozwinąć. Każde pokroić wzdłuż tak, żeby były po 4 paski. Jabłka opłukać, osuszyć, przekroić na pół, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w cienkie plasterki lub zszatkować prostopadle do linii przecięcia. Każdy pasek ciasta posypać cukrem pudrem. Na górnym brzegu ułożyć plasterki jabłka delikatnie zakładając je na siebie. Dolny brzeg ciasta założyć na plasterki jabłka. Zwijać od prawej strony formując różyczkę. Na wierzchu każdą różyczkę posypać cukrem pudrem. Formę na muffinki wysmarować olejem. Układać w niej różyczki z jabłkami. Piec 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu delikatnie wyjąć z formy i pozostawić do ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2017

Komentarze

Podobne przepisy