róże

  • wyświetlono: 347 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybki, prosty delikatny deser

justgirl1987
  • 30min

Składniki

Ciasto francuskie
Jabłko
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

róże

  • 1. abłka należy pokroić w ósemki i wrzucić do wrzątku na kilka chwil aby zmiękły. Ciasto francuskie podzielić na paski. Na każdym układać jabłka aby czerwona skórka lekko wystawała spoza ciasta. Zawinąć. Powstaje róża, którą można dowolnie uformować. Piec około 25-30 minut w 170 stopniach. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakijabłkaDeserciasto francuskei

Komentarze

Podobne przepisy

Naleśnikowe róże

Dodane przez: Jaga85

Naleśnikowe róże

Przygotowywane zimą wprowadzają...

Róże karnawałowe

Dodane przez: danusia19671

Róże karnawałowe

Pyszne róże karnawałowe na tłusty...

Karnawałowe róże

Dodane przez: 2milutka

Karnawałowe róże

Cieniutkie chrupiące karnawałowe...

Róże karnawałowe

Dodane przez: Ola1984

Róże karnawałowe

Kruche i chrupiące - róże karnawałowe...

róże karnawałowe

Dodane przez: katrinaM24

róże karnawałowe

Róże wyglądają pięknie, są idealne...

Placek z różą

Dodane przez: Jaga85

Placek z różą

Do ciasta kruchego nie dodaje się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE