Różany sernik z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, ubijając dodajemy po żółtku, na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na tortownice (śr.24cm) i pieczemy ok.15 min w temp.160 stopni.
2.Masa serowa: płatki róży zasypujemy cukrem i blenderujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody,studzimy.
Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier różany oraz ser miksujemy, cienkim strumieniem wlewamy żelatynę i dokładnie mieszamy.
Masę różaną odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenie. Tężejącą masę wykładamy na biszkopt, wkładamy do lodówki,
3.Śnieżkę ubijamy na mleku i wykładamy na ciasto. Dekorujemy truskawkami i polewą czekoladową. Możemy posypać wiórkami kokosowymi
białą czekoladą.
Ciasto przed podaniem schładzamy w lodówce.
Komentarze