Różany sernik z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Istny raj dla podniebienia.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:
    -2 jajka
    -5 łyżek mąki
    -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -3 łyżki cukru

    Masa serowo-różana:
    -5 dag płatków róży
    -1/2 szkl.cukru
    -330 ml kremówki
    -25 dag sera białego
    -4 łyżeczki żelatyny

    Ponadto:
    -1 śnieżka
    -200 ml mleka
    -truskawki
    -polewa czekoladowa
    -wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Różany sernik z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, ubijając dodajemy po żółtku, na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
    delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na tortownice (śr.24cm) i pieczemy ok.15 min w temp.160 stopni.
  • 2. Masa serowa: płatki róży zasypujemy cukrem i blenderujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody,studzimy.
    Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier różany oraz ser miksujemy, cienkim strumieniem wlewamy żelatynę i dokładnie mieszamy.
    Masę różaną odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenie. Tężejącą masę wykładamy na biszkopt, wkładamy do lodówki,
  • 3. Śnieżkę ubijamy na mleku i wykładamy na ciasto. Dekorujemy truskawkami i polewą czekoladową. Możemy posypać wiórkami kokosowymi
    białą czekoladą.
    Ciasto przed podaniem schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować