Roszponkowa sałatka z cieciorką i sosem miodowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Sos miodowy można wykorzystać do innych sałatek

  • 10 min

Składniki:


  • 1 opakowanie roszponki
    2 awokado
    1/2 puszki cieciorki
    2 pomidory
    1 łyżka miodu
    1 żółtko
    olej
    pieprz biały
    musztarda sarepska

Roszponkowa sałatka z cieciorką i sosem miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpoczynamy od zrobienia sosu miodowego. Żółtko z jajka ucieramy z oliwą dodajemy pomalutku odrobinę musztardy , miodu i dalej ucieramy dolewając olej. Robimy podobnie jak majonez. Na koniec solimy i doprawiamy pieprzem.
  • 2. Sos ma być słodki ale i ostry. Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Układamy na talerzach
  • 3. . Awokado obieramy i kroimy w paski. Pomidora kroimy w kosteczkę. Cieciorkę odcedzamy i dodajemy do sałatki. Wszystko polewamy zimnym sosem miodowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy