Roszponka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna sałatka pasuje jako przystawka imprezowa lub obiadowa

  • 15 min

Składniki:

  • 1 garść roszponki ,
    szczypior ,
    1 pęczek rzodkiewka ,
    10 szt pieczarki konserwowe ,
    1 szt por (biała część) ,
    1/2 szt papryka żółta ,
    pieprz biały ,
    3 łyżki oleju ,
    1 łyżka sok z cytryny ,
    sól morska

Roszponka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy osuszamy wkładamy do miski. dodajemy pokrojony szczypior. Paprykę myjemy usuwamy białą błonkę i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy odcinamy końce kroimy w paseczki.
  • 2. Pieczarki kroimy w plasterki. Por kroimy w plasterki. Składniki mieszamy z sobą. Robimy sos winegret, Mieszamy olej 3 łyżki z łyżka soku z cytryny - doprawiamy solą i pieprzem - dobrze mieszamy i polewamy nim sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy