ROSYJSKI SERNIK

0 (0 ocen)

  • 30 min

PRZEPIS SPRAWDZONY PRZEZ NIEMIECKĄ MIŁOŚNICZKĘ WYPIEKÓW :)

  • 30 min

Składniki:

  • CIASTO:
    425g mąki przennej
    40g kakao
    3 łużeczki proszku do pieczenia
    200g cukru
    2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub cukier waniliowy
    2 jajka
    250g masła

    NADZIENIE:
    375g masła
    1 kg sera białego (3x zmielonego)
    250g cukru
    2 łyżki ekstraktu z wanilii lub cukier waniliowy
    2 waniliowe budynie
    4 jajka

Rosyjski sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski dać składniki na ciasto, mikserem z użyciem końcówek do zagniatania ciasta ubić całość.

    Następnie krótko wyrobić ciasto na stolnicy, 2/3 część dać na blachę, ser zmelić (3x), stopić masło i ostudzić, ubić 4 żółtka z cukrem, ubić pianę i wszystkie składniki wymieszać.
    Rozłożyć małe kawałki ciasta po wierzchu

    45min piec w temp. 180stopnii bez termoobiegu!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy