Rosyjski jabłecznik

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatny, mięciutki i błyskawiczny

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    4 duże jabłka ( u mnie kwaśne ligole)
    4 jajka
    300 gramów mąki
    150 gramów masła
    1/3 szklanki cukru
    1 łyżka brązowego cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka cynamonu
    1 łyżka bułki tartej

    Dodatkowo:
    Cukier puder
    Duża szczypta cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jabłecznik

Rosyjski jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myję, obieram, kroję w plastry,a te na połówki.
    Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, smaruję go odrobiną masła, posypuję cynamonem, bułką tartą i brązowym cukrem. Wykładam jabłka.
    Masło ucieram z cukrem na puszystą masę, dodaję jajka i ucieram aż składniki połączą się w jednolity krem. Przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaję do maślanej masy, delikatnie łączę składniki.
    Na jabłka wylewam ciasto, wkładam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piekę placek przez 45 minut. Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem z cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować