Rösti ziemniaczane

0 (0 ocen)

Szwajcarskie , chrupiące placki ziemniaczane

Składniki:

  • 500 g ziemniaków

    1 cebula

    1 szczypiorek ( umyty )

    1 jajko

    3 łyżki mąki pszennej

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielony zielony pieprz

    olej do smażenia

Rösti ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i umyte ziemniaki oraz cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach .

    Dodać drobno posiekany szczypiorek , jajko i mąkę .

    Doprawić solą i pieprzem , wymieszać .

    Z masy ziemniaczanej uformować placki o średnicy ok. 8 cm .

    Usmażyć je na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy