Rosołowy kurczak

5 (161 ocen)

Moja babcia jest idealną gospodynią. Nic się u niej nie zmarnuje. Uczę się od niej. Nie marnując czasu mamy obiad z dwóch dań za jednym razem...

Składniki:

  • udka z rosołu
    jajko i bułka tarta do panierowania
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Rosół Dania główne

Rosołowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak z rosołu 1. Kurczaka z rosołu odstawiamy do ostudzenia.
  • smażenie 2. Panierujemy kurczaka w rozbełtanym i przyprawionym jajku, po czym obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. Odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Gotowe !

Porady

Do bułki tartej możemy dodać suszone zioła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować