Rosołek z grzybkiem

5 (197 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Delikatny, lekko odmieniony smak tradycyjnego rosołu. Grzybek zaskakuje :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - Porcja rosołowa z kurczaka
    - kostka rosołowa warzywna
    - 10 dag pieczarek
    - sól
    - pieprz
    - vegeta
    - maggi
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosołek z grzybkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wkładam mięso i zalewam wodą. Nastawiam do gotowania. Na wolnym ogniu gotuję kurczaka do miękkości. W międzyczasie zbieram powstałą szumowinę.
  • 2. Gdy kurczak jest miękki, wyciągam mięso łyżką cedzakową, Do gotującego się wywaru dodaję jedną kostkę rosołową warzywną.
  • 3. Pieczarki oczyszczam i kroję wraz z trzonem, w taki sposób by wyglądały na małe płaskie grzybki. A następnie wrzucam je do gotującego się rosołu. Dodaję przyprawy według smaku i gotuję wszystko jeszcze przez około 3 minuty.
  • 4. Podaję z ugotowanym makaronem nitki.

Porady

Porcja rosołowa z kurczaka musi być duża, wtedy rosół zyska lepszy smak, kolor i wyraziste ,,oczka" z tłuszczu,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować