Rosołek po chińsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubię szybkie i efektowne dania.Wielbiciele lekkich zup na pewno polubią ten rosołek.

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 l rosołu z kurczaka lub bulionu warzywnego
    1/2 mieszanki chińskiej mrożonej z grzybami mun
    125 g makaronu kolorowego świderki
    sól,pieprz,przyprawa do dań azjatyckich do smaku

Rosołek po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół zagotować,do wrzącego wrzucić mieszankę,gotować ok.5-7 min.
    Dodać makaron,gotować jeszcze ok 15 min.Doprawić solą pieprzem i przyprawą do dań azjatyckich,ewentualnie kilkoma kroplami sosu sojowego.

Porady

Zamiast świderków można dodać makaron spaghetti z dziurką połamany na 3 części lub makaron muszelki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy