Rosół ze swojskiej kaczki

5 (146 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Po dłuższej nieobecności jestem w końcu z wami, cieszycie się ? Powiem wam tylko że przeprowadziłam się do nowego mieszkania i jestem mega szczęśliwa. Warunki o wiele wiele lepsze niż miałam choć nie będzie już kurek, kaczek, gęsi ponieważ jestem w centrum miasta no cóż z czegoś trzeba zrezygnować aby mieć lepiej i lżej w życiu.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg porcji z kaczki ( u mnie kuper i szyja ),

    2 marchewki około 200 g,

    3 - 4 korzenie pietruszki,

    2 łyżki liści lubczyk - magii,

    4 ziarenka ziela angielskiego,

    2 liście laurowe,

    2 łyżki natki pietruszki,

    1 średnia cebula,

    1 - 1,5 łyżki przyprawy z solą np. Vegeta.
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół ze swojskiej kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rosół 1. Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać mięso z kaczki oraz wszystkie warzywa i opaloną na gazie cebulę, Całość od zagotowania gotować na bardzo wolnym ogniu tak aby rosół tylko pyrkotał do pełnej miękkości mięsa. na sam koniec gotowania się rosołu dodać drobno pokrojona natkę pietruszki, zagotować i zestawić z ognia.
  • rosół 2. Rosół podałam z makaronem kukurydzianym,przed podaniem można posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. Rosołek wyszedł bardzo smaczny.
  • rosół 3. A w czasie rozpakowywania się w nowym mieszkaniu stało się nieszczęście albo na szczęście, mam silne skręcenie stopy ale będzie dobrze bo musi być dobrze. Pozdrawiam was serdecznie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować