Rosół z wołowo - drobiowymi pierożkami

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Świetny sposób na zastąpienie makaronu w rosole.

  • 4 godz.

Składniki:

  • dwa udka z kurczaka
    szponder wołowy
    kawałek wołowiny
    dwie marchewki
    duża pietruszka
    seler
    1 cebula
    mały por (biała część)
    6 kulek ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    kila ziarenek pieprzu
    sól
    szczypta mielonej kurkumy

    na pierożki :
    mąka
    letnia woda
    1 jajko
    sól
    mięso z gotowania bulionu
    majeranek
    pierz
    dwa ząbki czosnku

Rosół z wołowo - drobiowymi pierożkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mięsa ,warzyw i przypraw gotujemy bulion, na bardzo małym ogniu.
    Gdy mięso będzie miękkie ,studzimy je, a następnie mielimy. Dodajemy dwa ząbki czosnku, pieprz,sól i majeranek. Gdy farsz mięsny będzie za suchy dolewamy trochę bulionu. Mąkę ,wodę,sól i jedno całe jajko łączymy ze sobą. Wałkujemy na placek i wykrawamy małe pierożki. Gotujemy przez ok 10 minut. Pierożki zalewamy bulionem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy