Rosół z udek drobiowych

5 (182 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny i delikatny pachnący rosół dzięki dużej zawartości warzyw. Idealny na jesienno - zimową chandrę.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka drobiowe
    2 marchewki
    2 pietruszki
    2 cebule
    kawałek pora
    2 liście selera
    kawałek selera
    sól himalajska
    pieprz

    Dodatkowo:
    makaron
    koperek
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Dania główne

Rosół z udek drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, oczyścić. Do garnka przełożyć udka i zalać zimną wodą ok 3 liter. Doprowadzić do wrzenia, łyżką zebrać szumowiny. Rosół gotować na maleńkim ogniu.
  • 2. Do garnka dodać obrane i pokrojone warzywa, liście selera dodajemy całe. Cebulki przekrawamy na pół i opalamy nad ogniem. Całość gotujemy ok 60 minut pod przykryciem na najmniejszym ogniu.
  • 3. Mięso wyciągamy i możemy opiec na patelni w przyprawach, makaron gotujemy. Gorącym rosołem zalewamy makaron, podajemy z koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pietruszka Por Seler Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować