13. ROSÓŁ Z PULPETAMI

0 (0 ocen)

  • 10 min

Oryginalna wersja tradycyjnego rosołu.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 litry bulionu z włoszczyzny i kurczaka
    2 pęczki włoszczyzny
    3 kostki rosołowe
    3 listki laurowe
    3 ziela angielskie
    cały kurczak (około 1,5 kg)
    3 cebule
    2 jajka
    sól
    pieprz
    trochę bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Rosół Pulpety Klops Klopsiki

13. rosół z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Jak woda zawrze dokładamy pokrojone warzywa i kostki rosołowe oraz zioła.
  • 2. Gdy kurczak będzie nie za miękki, wyciągamy go z rosołu, studzimy, obieramy z kości i mięso razem ze skórą mielimy.
  • 3. Warzywa w rosole gotujemy do miękkości.
  • 4. Z mielonego mięsa, jajek i bułki tartej lepimy malutkie pulpety i wrzucamy do rosołu. Gotujemy około 10 minut jednak na wolnym ogniu uważając aby nam się nie rozpadły.

Porady

Taki rosół idealnie smakuje z cienkim makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować