Rosół z perliczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Ulubiona zupa Polaków. Tym razem proponujemy z perliczki.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 perliczka
    1 cebula
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    por
    ćwiartka kapusty włoskiej
    natka pietruszki
    kilka ziarenek kolorowego pieprzu
    2 nieduże suszone grzyby
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół z perliczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Perliczkę umyłem, Podzieliłem na części. Włożyłem do garnka, zalałem zimną wodą. Doprowadziłem do wrzenia ,zmniejszyłem płomień i gotowałem, tak aby rosół tylko pykał. Obrałem marchewkę, pietruszkę, por oraz seler. Kapustę związałem nicią, aby się nie rozpadła, włożyłem do rosołu. Umyłem, pokroiłem, dodałem do rosołu razem z pieprzem. Cebulę obrałem, opiekłem, dodałem do rosołu. Podobnie opiekłem kawałek korzenia pietruszki. Gotowałem tak, aby rosół tylko „mrugał”, a mięso było zupełnie miękkie. 15 minut przed końcem gotowania rosół posoliłem do smaku. Podawałem z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować