Rosół z kury

  • wyświetlono: 588 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Dobry zwłaszcza na przeziębienie .

JoannaG
  • 130min

Składniki

Pół kury,
marchewka, 2-3
pietruszka korzeń, 1
pietruszka zielona, pęczek
cebula, 1
seler korzeń, pół
pora, biała część
ziele angielskie 2 szt
liść laurowy, 2 szt
sól, przyprawa uniwersalna do smaku,
łyżeczka cukru,
pieprz biały szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Rosół z kury

  • 1. Kurę wkładamy do garnka z dodatkiem odrobiny soli najpierw ją należy obgotować z 15 minut potem odlewamy szumowiny . Zalewamy znowu woda dodajemy marchew cebule opalona nad gazem która nada klarowności rosołowi . Resztę warzyw myje i dodaje do rosołu . Teraz dodaje ziele angielskie liść laurowy i natkę pietruszki . Rosół z kury gotujemy koło 2 godzin na małym ogniu . po dwóch godzinach doprawiamy przyprawa uniwersalna dodajemy czosnek i jeszcze gotujemy z pół godziny i gotowe .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Rosół z gęsi

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Rosół z gęsi

Bardzo zdrowy i bardzo wyrazisty...

Rosół z indyka

Dodane przez: beciiaaa

Rosół z indyka

Pyszny, rozgrzewający głównie jesienią...


Rosół z prośnianek

Dodane przez: Martyna1991

Rosół z prośnianek

Rosół który w mojej rodzinie nazywany...

Rosół z zacierkami

Dodane przez: justi2401

Rosół z zacierkami

Mój smak dzieciństwa, pamiętam...

Krem z kury z grzankami

Dodane przez: Konto nieaktywne

Krem z kury z grzankami

Lekka i sycąca zupa z kurczaka...

Krem z kury

Dodane przez: paulisia_elk

Krem z kury

Delikatny i pożywny krem z kurczaka.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE